Dit moet je weten over de Land Rover Defender
Tijdens de Veluwe Safari ga je op pad met een Land Rover Defender. Dit is de ultieme offroader. Geen luxe of elektronische gadgets, maar gewoon een wagen die doet wat hij moet doen; rijden. Water of niet, heuvels en vlak land, bosgrond of mul zand. Het maakt niet uit, deze 4×4 aangedreven bak vindt zijn weg wel.
Zodra de eerste Land Rover Defender van de band rolde, in 1948, stonden Defensie en Politie afwachtend te trappelen. Deze veelbelovende auto moest dé Europese terreinwagen van de toekomst worden. Het Amerikaanse leger was ons al voorgegaan met de Jeep, en nu zou ook Europa de trotse bezitter worden van zo’n woest exemplaar. Het Land Rover Defender virus verspreidde zich snel.
Het stoere voorkomen, de stevige en robuuste aluminium carrosserie en de eenvoud in gebruik sprak ook avonturiers en ontwikkelingswerkers aan. De wagen werd steeds meer als werkpaard ingezet in allerlei branches.
LAND ROVER DEFENDER ALS ICOON
70 jaar verder is de Defender nog steeds een icoon. De grote vierkante auto ziet eruit alsof hij zich door niets laat tegenhouden. Bovendien is hij ook nog eens uiterst praktisch en betrouwbaar. Ideaal voor offroadgebruik door avonturiers, liefdadigheidsorganisaties , landbouwers en natuurlijk het leger.
HET CHASSIS
De basis van de Land Rover Defender vormt het enorm robuuste chassis. Het zogenaamde kokerbalken-ladderchassis is veel sterker dan een frame met ‘U’- vormige chassisbalken. Het biedt meer aanpassingsmogelijkheden dan de zelfdragende carrosserie waarover veel van zijn concurrenten beschikken. De carrosserie is robuust, met een functionele, no-nonsense eenvoud en vlakke flanken. Dit maakt het concept beter aanpasbaar en vergroot de configuratiemogelijkheden. De lichtgewicht aluminium carrosserie zorgt voor een lager verbruik, een groter laadvermogen en betere offroadcapaciteiten. Hiernaast is het ook nog eens ongevoelig voor corrosie.
ALLE OMSTANDIGHEDEN
Onder de allerzwaarste offroadomstandigheden kan geen enkele andere 4×4 de Defender evenaren. Dat is de reden waarom talloze nood- en reddingsdiensten elke dag op de Land Rover Defender vertrouwen. Hetzelfde geldt ook voor een groot aantal bedrijfstakken, inclusief energiebedrijven, mijnbouw, agrarische sector, oliewinning, bosbouw en civiele techniek.
Vanaf 2007 is de dieselmotor afkomstig van Ford. Deze motor is echter door Land Rover Defender flink onder handen genomen om hem geschikt te maken voor off-road gebruik en voor extreme omstandigheden. Denk hierbij ook aan succesvolle deelname aan verschillende woestijnrally’s zoals de Camel Trophy en ParijsDakar.
VARIANTEN
De Defender is beschikbaar in negen carrosserievormen (inclusief Station Wagon, hard top, soft top, pick up, double cab en crew cab) en met drie verschillende wielbasissen (90, 110, 130). In januari 2016 is de productie van de stoere Land Rover Defender helaas definitief gestopt.
Ondertussen begrijp je wel waarom we kiezen voor de Land Rover Defender als vervoer tijdens de Veluwe Safari. Na een middagrit in deze legendarische auto ben je helemaal in de stemming voor een avond op het Trails Camp.

Een kiekje halverwege de Land Rover Safari op de Veluwe.

We zorgen tijdens de Veluwe Safari voor een mix van nieuwe en oudere Land Rover Defenders. Zo kan je diverse generaties ervaren tijdens de Veluwe Safari.

Blijf je slapen na de Veluwe Safari? Wat is er gaver dan op het dak van een Land Rover Defender te slapen!

Tijdens de Veluwe Safari proberen we zoveel mogelijk onverhard te rijden. Hier komt de Land Rover Defender het best uit de voeten.

Een sfeerbeeld van het Trails Camp bij zonsondergang. Ook al kom je alleen vergaderen, we zorgen altijd voor een Land Rover Defender met uitgeklapte daktent voor het echte safari gevoel.

Even op de foto met de Land Rover Defenders na een dag touren tijdens de Veluwe Safari.

Heerlijk genieten bij het kampvuur tijdens de Land Rover Veluwe Safari