Ons verhaal - TeamTripper

Ons verhaal.

Van (jongens)droom tot bedrijf

Op de motor door Mongolië, West-Afrika en Zuidoost-Azië en met een 4×4 door de ruige landschappen van Schotland of Botswana. Bij TeamTripper zijn we dol op avontuurlijke reizen. We zoeken avontuur vaak ver weg. Dichtbij blijft het toch vaak hangen op een vakantie op een bungalowpark, een potje paintballen of buggy rijden. Dat is voor veel mensen prima, maar voor ons was het gezapig. Wij dachten: dit kan beter! Benieuwd hoe we het Trails Camp begonnen zijn? Lees dan verder!

DE INSPIRATIE VOOR HET VELUWE SAFARI CAMP
De Land Rover safari’s in Afrika bleven een bron van inspiratie, maar we ontdekten dat het avontuur veel dichterbij lag dan we ooit dachten: op de Veluwe. Als wij op de Veluwe zijn, bekruipt ons dan ook vaak dat Afrika-gevoel. Als je over de heidevlakte uitkijkt en je ziet een kudde herten lopen, dan lijkt het een savanne. Zo ontstond het idee om die avontuurlijke safari’s die we in Afrika deden, hiernaartoe te verplaatsen.

Op een van onze reizen naar zuidelijk Afrika. Even de omgeving screenen op grote katten voordat we de campsite opzetten. Deze reis gingen we vreemd met een Toyota Land Cruiser, de geduchte tegenstander van de Land Rover Defender.

HET BEGIN
We huurden een stuk grond en een paar Land Rovers, kochten wat daktenten en zijn begonnen. Eerst deden we enkel Land Rover Defender safari’s met een overnachting in daktenten. We stonden op het terrein van enkele landgoedeigenaren, waar we voor elke safari de boel moesten opbouwen en afbreken. Drie dagen een kampement opzetten met een grote safari tent, slaaptentjes, een tarp, vuurplek, verlichting, sanitair.. Dan twee dagen begeleiden en twee dagen de boel weer afbreken. Om er vervolgens achter te komen dat er een tent kapot was gegaan en we al die dagen voor niets hadden gewerkt. Aan het einde van het jaar hadden we geen winst gemaakt, maar wel honderden tevreden gasten.

Een van de plekken die we gebruikten als pop-up locatie voor de Land Rover Safari (mei 2017).

HET HEDEN
Na dit opstart jaar zijn we op zoek gegaan naar een vaste locatie met vergunningen en mogelijkheden om uit te breiden. Na een lange zoektocht kwamen we uit op de perfecte plek. Een aan de rand van afgesloten natuurgebied met weids uitzicht over een steppe gebied met in de zomer vrijwel elke avond herten en zwijnen bij zonsondergang. Hier zijn we de afgelopen twee jaar langzamerhand uitgegroeid tot luxe-maar-back-to-basics safari camp met een grote blokhut (de lounge), een grote verwarmde safari tent (de vergaderkamer), slaapcabins, een tentenkamp en een vuurplaats met een grote Afrikaanse braai. Vanuit hier doen we allerlei events, van helikopter safari’s tot heisessies midden in de natuur.

Een sfeerplaatje van het ingerichte Trails Camp bij zonsondergang. Een setting om helemaal tot rust te komen na de Land Rover Safari.

In 2019 hebben we een bijzondere ontwikkeling meegemaakt met tientallen (meerdaagse) maatwerk events. Zo kwamen de partners en directieteams van o.a. Deloitte, Ernst & Young en Randstad bij ons voor inspiratie. En met succes: ze gaven ons een gemiddelde score van een 9.5! Daarnaast zijn we gaan samenwerken met diverse coaches voor leiderschapstrainingen op onze locatie.

DE TOEKOMST VAN TEAMTRIPPER
In het kort: nog avontuurlijker, culinairder en unieker. De grootste focus dit jaar ligt op het verduurzamen & het reduceren van onze footprint. We zijn continu bezig met manieren om meer terug te geven aan de natuur. De 2-daagse Veluwe Trail is hier een mooi voorbeeld van. Ongeveer 70% van de gasten kiest er nu voor om te voet de Veluwe door te trekken. Niet alleen zie je meer van de omgeving, de footprint is ook een stuk lager.

Nieuwsgierig geworden naar de Veluwe Trail? Klik dan hier!

De eerste safari in Nederland met broers en vader, als test voor het idee (mei 2017).

De perfecte plek voor een afzakkertje na de Land Rover Safari.

De vuurplek op onze huidige locatie. De perfecte plek voor een afzakkertje na een safari.

De safari tenten voor wie comfortabel wil slapen na de Land Rover Safari

Naast de daktenten hebben we nu ook een safari camping terrein met originele Afrikaanse safari tenten met opgemaakte bedjes. In mei 2019 geïmporteerd uit Zuid-Afrika.

Wakker worden tijdens de Land Rover Safari

Dezelfde foto de volgende ochtend. Zo ziet de zonsopkomst tijdens de Veluwe Safari eruit als je ’s ochtends wakker wordt voor de ochtend wildwandeling met onze wildgids Leo.

De Land Rover Safari kan je uitbreiden met een heisessie in de natuur

Bij lekker weer vergaderen we midden in de natuur. Tijdens deze heisessie liepen er herten op 50 meter vanaf de gasten.

Een sfeerplaatje van onze Land Rover Safari

De winnaar ‘beste foto 2019’ nam deze foto tijdens een Land Rover Safari op de Veluwe.

Laat je in de watten leggen na de Land Rover Safari

Ook een houtgestookte hottub mag niet ontbreken tijdens een safari. Boek je ook een beleving met chef? Laat je dan bedienen vanuit de hottub 😉

Gave kookbelevingen tijdens de Land Rover Safari

Afgelopen jaren hebben we de kookbelevingen op ons safari camp geperfectioneerd. Van een stoere BBQ tot een culinair 4-gangen wilddiner. In 2020 komen we met een nieuwe slow-cooking beleving met veel vuur en rook.

Culinaire hoogstandjes tijdens de Land Rover Safari

Wie zegt dat avonturieren en culinaire hoogstandjes niet samen gaan? 😉

Jonathan

Jonathan, de oprichter van TeamTripper, houdt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en achtergrondverhalen. Vertelt graag over zijn passies Afrika (waar hij vaak te vinden is), avontuurlijke reizen en gastheerschap.

Nieuwsgierig geworden?

Wil je graag meer weten over onze trips? Vraag de brochure aan!